VEDSPISAR

Järnspisen kallas ofta hjärtat i gamla hus. Vår utbildade spis- och kaminrenoverare tar hand om era renoveringsobjekt på ett hantverksmässigt och professionellt sätt. I vår butik finner du flera olika spis- och kaminmodeller, alla varsamt renoverade.

Underhåll

Elda i din vedspis! Äger du en vedspis så underhåll den då och då. Ibland måste spisen sotas, slitdetaljer bytas och ytan svärtas. Men det allra bästa underhåll din spis kan få är att eldas.

Bästa sättet att underhålla din järnspis är alltså att elda i den, men måttligt. Många som inte växt upp med järnspisar matar in fullt med nya vedträn innan de gamla hunnit brinna färdigt. Detta leder till för höga temperaturer i spisen. Elda alltså måttligt och du får njuta av din spis riktigt länge!

Nästa goda råd är att alltid vara noga med sotning av skorsten och spis. En gång om året bör man därför titta över sin spis, oftare om man eldar flitigt. Titta först efter om ugnsleran behöver bytas. Är leran hel och intakt så kan man elda, men om leran börjar falla bort och det saknas små bitar så är det dags för ett nytt lager. Efter detta så kontrollerar du brännjärnen och roster inne i spisen. Ser du sprickor och deformationer på brännjärnen och roster så är det dags att byta ut dem. Sota därefter spisen noga.

Klicka på sortiment/ webshop och klicka dig vidare till vedspisar.